Søvnproblemer

Søvnsygdomme og søvnforstyrrelser

To ud af ti voksne danskere har så store søvnproblemer, at det ikke kan klares med de gængse gode søvnråd. Det er vigtigt at blive diagnosticeret korrekt, før man går i behandling.

Vi bruger vi den internationale standard for klassificering af søvnsygdomme, International Classification of Sleep Disoreders (ICDS).

Ifølge denne opdeler man søvnlidelser i fire hovedkategorier:

Søvnløshed – Insomni

Insomni er søvnløshed, utilstrækkelig søvn eller dårlig søvnkvalitet. Patienter med insomni fortæller fx:

  • At de ikke kan falde i søvn
  • At de vågner flere gange i løbet af natten og ikke kan falde i søvn
  • At de vågner for tidligt
  • At søvnen ikke opleves restituerende

Perioder med stress kan betyde dårlig søvnkvalitet

De fleste mennesker har oplevet korte perioder med stress, sorg eller smerte, som har forstyrret deres søvn. Ydre faktorer som nye omgivelser, støj, nye lyde eller lys kan også fremkalde kortvarig insomni. I tilfælde, hvor insomni skyldes en forbigående ændring i omgivelserne, klarer de fleste sig uden hjælp.

Om insomni

Insomni er ofte en sammenblanding af fysiologiske og psykologiske problematikker, og derfor skal der en bred vifte af tiltag til for at løse problemet. Vores medicinske og adfærdsmedicinske søvneksperter arbejder tæt sammen og har indgående kendskab til både det fysiologiske og psykologiske område, og du kan derfor trygt benytte dig af vores behandling.

Hvis du ikke får hjælp

Hvis du ikke søger hjælp er der risiko for at tilstanden bliver kronisk, hvilket øger risikoen for angst og depression, svækket immunforsvar, hjerte- karsygdomme og i mange tilfælde et overforbrug af sovemedicin.

Jeg står til rådighed for at hjælpe dig. Ring for at høre nærmere.

Psykolog Torben Jager Petersen

Email: torben@sovnogstress.dk
Mobil: 2047 9448.

Behandling sker via videokonsultationer

Ring eller skriv og hør nærmere.