Søvnspecialist
Hjernetræning
Udbrændthed
Langvarigt stress
Mindfulness
Videokonsultationer
Søvn og stress
Autoriseret psykolog
Dokumenteret behandlingseffekt
Hypnose

Behandling af stress

Almindeligvis kan kognitiv adfærdsterapi, understøttet af mindfulness redskaber og tænkemåder samt måske ændringer i motions- og kostvaner hjælpe rigtig mange.

På et eksistentielt plan indebærer det at komme godt igennem en stress eller belastningstilstand næsten altid et arbejde med selvværd og med de værdier, man lader sig styre af i sit liv. Og det konstruktive ved en belastningstilstand kan for nogen være, at de foretager nogle gavnlige ændringer i deres prioriteringer i  tilværelsen. Til denne del af behandlingen kan en kombination af samtaleterapi og hypnose være væsentlige tilgange.

Hvor lang tid en behandling af en stress-/belastningstilstand varer, er svært at sige. Kommer man i gang med et forløb tidligt, har nogle blot brug for nogle få redskaber og bliver selvkørende efter 3-4 gange. Ved svære belastningstilstande kan man have brug for støtte i nogle måneder, dog efterhånden med længere og længere tid mellem vores møder. Her kan hjernetræning, neurofeedback, være et særdeles nyttigt supplement, da hjernens signalering ofte bliver dysreguleret som følge af længere tids overaktivering via stresshormoner.

Stress kan således være en kompliceret tilstand, der kræver en flerstrenget behandlingstilgang, der går både på adfærdsændringer, personlighedsfaktorer og ændring af hjernens måde at signalere på.