Søvnspecialist
Hjernetræning
Udbrændthed
Langvarigt stress
Mindfulness
Videokonsultationer
Søvn og stress
Autoriseret psykolog
Dokumenteret behandlingseffekt
Hypnose

Forskellige kategorier af søvnproblemer

To ud af ti voksne danskere har så store søvnproblemer, at det ikke kan klares med de gængse gode søvnråd. Der er mere end 100 diagnoser inden for søvnmedicinfeltet. Så det er vigtigt at vide, hvad man fejler, før man går i behandling.

I udredning en af søvnproblemet bruger man den internationale standard for klassificering af søvnsygdomme, International Classification of Sleep Disoreders (ICDS).

Ifølge denne opdeler man søvnlidelser i fire hovedkategorier:

Søvnløshed – Insomni

Insomni er søvnløshed, utilstrækkelig søvn eller dårlig søvnkvalitet. Patienter med insomni fortæller fx:

  • At de ikke kan falde i søvn
  • At de vågner flere gange i løbet af natten og ikke kan falde i søvn
  • At de vågner for tidligt
  • At søvnen ikke opleves restituerende
     

Læs mere om behandling af søvnløshed her
 

Perioder med stress kan betyde dårlig søvnkvalitet

De fleste mennesker har oplevet korte perioder med stress, sorg eller smerte, som har forstyrret deres søvn. Ydre faktorer som nye omgivelser, støj, nye lyde eller lys kan også fremkalde kortvarig insomni. I tilfælde, hvor insomni skyldes en forbigående ændring i omgivelserne, klarer de fleste sig uden hjælp.

Om insomni

Insomni er ofte en sammenblanding af fysiologiske og psykologiske problematikker, og derfor skal der en bred vifte af tiltag til for at løse problemet. Jeg har mange års erfaring via samarbejdet med medicinske søvneksperter og har dermed kendskab til både det fysiologiske og psykologiske område, og du kan derfor trygt benytte dig af min behandling.

Hvis du ikke får hjælp

Hvis du ikke får hjælp er der risiko for at tilstanden bliver kronisk, hvilket øger risikoen for angst og depression, svækket immunforsvar, hjerte- karsygdomme og i mange tilfælde et overforbrug af sovemedicin eller selvmedicinering med alkohol.

Jeg står til rådighed for at hjælpe dig. Ring for at høre nærmere.