Søvnspecialist
Hjernetræning
Udbrændthed
Langvarigt stress
Mindfulness
Videokonsultationer
Søvn og stress
Autoriseret psykolog
Dokumenteret behandlingseffekt
Hypnose

Patienthistorier

Læs tidligere patienters beretninger om deres søvnbehandlingsforløb i den nu lukkede søvnklinik, ScanSleep. Nogle forløb er formidlet af mig, andre af ansatte søvnterapeuter ud fra den søvnforståelse og de redskaber, jeg har forfinet og formidlet til dem, og som jeg fortsat bruger i min behandling.

Behandlingsresultaterne er gode og målbare, da vi har lavet før-efter-målinger af vores patienter ved hjælp af ISI (Insomnia Severity Index), der er et anerkendt måleredskab, der bruges i stort set alle søvnundersøgelser. De viser, at patienterne i gennemsnit lige akkurat har en ‘alvorlig signifikant søvnforstyrrelse’, når de starter, og ligger i snit i grænseområdet mellem ‘Ingen søvnforstyrrelse’ og ‘Ingen søvnforstyrrelse, men visse problemer med søvnen’.

Men som det fremgår af beretningerne, skal man selv gøre en indsats. Jeg plejer at sige, ‘at man kommer ikke sovende til en bedre søvn’.

Tidligere patienters beretninger

Ingrids historie:

I 15 år har jeg lidt af kronisk søvnløshed. Jeg havde meget svært med at falde i søvn. I bedste tilfælde kunne jeg få nogle timers søvn, men jeg var aldrig udhvilet. De mange søvnløse nætter gav mig en meget ringe livskvalitet. Jeg blev bekymret for hvordan mit søvnproblem kunne påvirke mit helbred på den lange bane. I årenes løb havde jeg prøvet alt: yoga, akupunktur, indsovningstabletter, meditation, massage, healer m.m. Intet hjalp og jeg havde efterhånden opgivet håbet om at få et normalt liv. Da jeg startede behandlingen hos ScanSleep i februar måned var jeg meget skeptisk. Jeg havde jo prøvet så meget uden resultater. Jeg startede med en udførlig samtale med søvnspecialist Torben Jager Petersen. Det var første gang i 15 år at jeg følte at nogen forstod mit problem og anerkendte det som en sygdom, der kunne behandles. Jeg kom i terapi hos en af de ansatte søvnterapeuter, Birgitte. Da jeg lå alt for mange timer i seng uden at sove, lavede vi en søvnterapeutisk plan for at reducere min sengetid. Denne søvnreduktionsterapi kræver en masse af selvdisciplin og opbakning fra ens familie. Desuden kunne jeg altid kontakte Birgitte, hvis jeg havde brug for råd og opbakning. Vi holdt også regelmæssigt opfølgende samtaler. Det var meget hårdt at stå op efter få timers sengetid (nogle gange uden søvn) og holde sig vågen hele dagen indtil man skal i seng på det aftalte tidspunkt. Men efter nogle uger begyndte jeg at se fremskridt. Jeg begyndte “at fylde” min sengetid op med søvn – en søvn der var af bedre kvalitet end før. Og ja, der var tilbagefald i behandlingsperioden, hvilket nogle gange gjorde mig frustreret. Men som Torben sagde “tilbagefald under behandlingen er godt, da man lærer hvordan man skal tackle dem”.

Efter ca. 6 måneder i terapi hos ScanSleep er behandlingen afsluttet. Jeg er ikke længere bekymret for min søvn. Mine negative tanker omkring søvn er forsvundet. Af og til er der en dårlig nat, men nu har jeg fået nogle redskaber som jeg kan bruge for at komme videre. Jeg har fået min livskvalitet tilbage. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke kom i terapi hos ScanSleep noget før.

En stor tak til Torben og Birgitte for at give mig min livskvalitet tilbage. Tak for en god behandling og venlig modtagelse. I de 15 år jeg har haft problemet, har jeg løbet panden mod muren så mange gange, at jeg først var meget skeptisk. Havde jeg lyttet til min praktiserende læge, var jeg slet ikke startet på behandlingen hos jer. Han sagde at ingen søvnklinik nogensinde havde hjulpet hans patienter med søvnproblemer. Forleden dag var jeg hos ham i anden anledning og jeg fortalte ham om de gode resultater jeg havde med behandlingen hos jer og anbefalede ham at henvise patienter med lignende søvnproblemer til jer. Jeg håber, at han gør det da ingen fortjener at gå så længe med søvnløshed. Jeg vil i hvert fald sprede budskabet.

Mange hilsner

Ingrid


 

Thors historie – Væk med frygten

Jeg har gennem de sidste 10 år haft adskillige perioder, hvor sengen var min fjende og søvn en mangelvare. 2-3 timers søvn hver nat gjorde, at jeg kompenserede ved at gå tidligt i seng aftenen efter i håb om at indhente det forsømte. Det skete ikke. Tværtimod lå jeg vågen i sengen i mange timer og fik ikke mere søvn end natten før.

Da jeg startede i behandling hos ScanSleep fik vi i fællesskab vendt den onde spiral ved hjælp af nogle simple teknikker. Blandt andet en krævende øvelse, hvor jeg kun måtte ligge i min seng i et vist antal timer hver nat – uagtet om jeg havde sovet eller ej. Senere nogle øvelser til at ændre de negative tanker, der var forbundet med søvnen og min seng.

Godt fem måneder efter betyder det, at jeg den dag i dag har et meget mere afslappet forhold til min søvn. Frygten for ikke at kunne sove er forsvundet, og det betyder, at jeg falder hurtigt i søvn og sover cirka 7 timers sammenhængende søvn hver nat.

 


 

 Hannes historie – efter afsluttet søvnforløb

I 2010 var jeg til et foredrag med søvnspecialist og læge Søren Berg fra ScanSleep omkring søvn, hvor det var første gang jeg stiftede bekendtskab med alle de negative virkninger af ikke at få sovet ordentligt om natten. Jeg led allerede dengang af søvnproblemer, men da det i årene efter kun blev værre og værre (på trods af mange forskellige måder at forsøge at løse det på), så besluttede jeg mig for at få noget professionel hjælp.

Jeg henvendte mig derfor til søvnklinikken i november 2017 og efter en meget detaljeret gennemgang af mine søvnproblemer samt en gennemgang af mit liv generelt hos psykolog Torben Jager Petersen, så blev jeg henvist til søvnterapeut Karen Nebel.

Ret hurtigt overtog Karen ansvarede for min søvn, og hvor var det dejligt bare at gøre, som hun sagde i forvisning om, at jeg så ville lære at sove! Til at begynde med var det meget hårdt ikke at måtte gå i seng, når jeg var søvnig, og ligeså hårdt at stå op meget tidligt om morgenen, hvor jeg havde meget mere lyst til at sove videre. Men ret hurtigt skete der en gradvis ændring med min søvn, sådan at jeg ikke længere vågnede x flere om natten uden at kunne falde i søvn igen, og efter 3 måneder sov jeg de allerfleste nætter et sted mellem 6-7 timer i træk og havde ikke længere brug for at komme på klinikken.

I dag 10 måneder efter jeg begyndte på søvnklinikken sover jeg stadig lige godt, kan have enkelte nætter, hvor jeg kan vågne og ikke kan sove igen lige med det samme, men der er mange, mange gode nætter i mellem de mindre gode.

 


 

Tinas historie

Efter at have sovet værre og værre i 2 år blev det til sidst så galt, at jeg kun sov to timer hver nat! Det resulterede i en frygtelig zombie-tilværelse, hvor ingenting hang sammen. Har man prøvet at sove så få timer i lang tid – ja så ved man, hvad jeg taler om. Havde prøvet alle de gængse gode råd for en bedre søvn såsom kost, søvnhygiejne, og andre mere eller mindre gode råd – men intet virkede.

Heldigvis fandt jeg ScanSleep ved en google søgning på søvnproblemer og fik hurtigt en tid hos Torben Jager Petersen. Efter ganske få uger begyndte mit søvnmønster at vende, og i løbet af de næste to måneder fandt min krop ind i en sammenhængende søvn. Værktøjet fra ScanSleep er meget enkelt at bruge og virker super effektivt, så jeg giver mine varmeste anbefalinger til både Torben og søvnterapeuten for professionel råd og vejledning.

 


 

Mortens historie

Da jeg startede i forløbet, havde søvnen drillet i over tre år. Jeg havde slået mig til tåls med det, efter at have prøvet diverse gode råd, kosttilskud, medicin, søvnhygiejne og meget andet.

Jeg tænkte dog, at nu skulle det have et sidste forsøg – i min jagt efter en “kur” på Google kom jeg tit omkring metoden CBT-i, kognitiv adfærdsterapi ved insomni, som ScanSleep benytter.

Det skulle blive et vendepunkt. Efter et forløb på nogle måneder med en søvnterapeut fra ScanSleep, er jeg nu gået fra at have omkring 5 timers urolig søvn om natten (der “kostede” 9 timer i sengen), til at sove ca. 6½-7 timer pr. nat, med kun 7½ time i sengen.

Det lyder måske ikke af vildt meget, men det har gjort en verden til forskel. Jeg plejede at være mere eller mindre i zombie-mode som oftest. Jeg er nu frisk og veludhvilet de fleste dage, og bekymrer mig ikke længere om søvnen.

Mine varmeste anbefalinger går til ScanSleep og deres søvnbehandling.

Mange hilsner

Morten

 


 

ScanSleep har reddet mit liv til at være skønt igen

Jeg har siden januar 2010 sovet meget dårligt husker jeg blev sat ned i tid på mit daværende arbejde
Og syntes jo jeg skulle nå det samme som på 16 timer før havde jeg fuld tid
Jeg begyndte at vågne og tænke på hvad det nu var jeg også skulle huske at lave de dage jeg skulle arbejde

Kort fortalt prøver jeg Baldrian det virker meget kort bliver anbefalet søsygetabletter af min læge som jeg faktisk bruger 4 – 5 år men sover ikke bedre men man bilder sig selv ind at det hjælper nogen dage når man er blevet træt nok. Så bliver jeg anbefalet Melatonin som jeg også bruger ca. 2 år som jo så heller ikke hjælper ret lang tid.

Jeg har det bare så dårligt får aldrig mere end 2-3 timers søvn af gangen og ligger vågen nogen gange op til 3 timer om natten jeg er uoplagt efter frokost på mit arbejde og kunne sagtens have langt mig og sove hvis jeg havde haft muligheden. Jeg elsker mit arbejde og bliver mere og mere frustreret over jeg er så træt altid og syntes jo også jeg ikke orker det samme der hjemme samt med familien.

Jeg starter i marts 2018 hos ScanSleep får aftale med Torben Jager Petersen søvnspecialist meget positivt møde meget behagelig at tale med efterfølgende tid hos sygeplejeske og søvnterapeut Karen, der så lægger en søvnplan for mig i 3 uger til at starte med hvor jeg hver dag skal gå ind og registrere min søvn.

Det korte af det lange er at det har været meget hårdt arbejde for mig selv og havde aldrig troet at jeg ville få det så godt som jeg har det i dag efter ca.2 måneders terapi, og skal nok altid lige være opmærksom på hvordan jeg trives og har det men er så glad for forløbet hos ScanSleep at jeg varmt kan anbefale det og burde jo nok have taget kontakt for mange år siden men vidste faktisk ikke der fandtes sådan en klinik.

Tak for støtten, jeres måde at være på og håber I kan hjælpe mange andre der sover dårligt.

Lis Høng

 


 

ScanSleep forandrede mit liv

Jeg har de sidste 3-4 år haft store problemer med at falde i søvn igen, når jeg vågnede om natten ved 2-3 tiden. Tankerne fløj rundt, og jeg havde hjertebanken og lå og tænkte på, at nu skulle jeg sove, så jeg kunne være der for mine børn, mand og være klar på arbejdet.

Gennem min sundhedsforsikring fik jeg betalt et søvnforløb hos ScanSleep. Det forandrede mit liv. Torben var fantastisk, og han satte mig i et intensivt søvnrestriktions-forløb. Efter 1,5 mdr. var mit liv ændret, og jeg sover nu 6-7 timer og har ingen problemer med at falde i søvn igen, selvom jeg vågner om natten. Det er særligt den mentale bevidsthed om, at der er en løsning på problemet, såfremt jeg måtte få samme problemer igen, som jeg tror giver en tryghed og ro for mig. Jeg kan kun sige: kom afsted så hurtigst som muligt.

 


 

Kvinde 44 år, advokat, mor til 3, som ønsker at være anonym

Nætterne var et mareridt

Jeg har igennem 25 år lidt af søvnforstyrrelser. Der har været gode perioder og dårlige perioder med mangel på søvn. Men hele tiden har frygten for ikke at kunne sove ligget som en sort sky over min hverdag.

Tilstanden opstod efter en travl periode som selvstændig, tre små børn og en alvorlig syg mand. En aften gik jeg tidligt i seng for at få indhentet min manglende søvn og samle kræfter til en ny dag. Jeg blev pludselig ramt af en frygt for ikke at kunne sove og dermed ikke at kunne samle kræfter til en ny udfordrende dag. Det var startskuddet til min søvnforstyrrelse.

Jeg troede jeg kunne leve med det, da jeg havde en håndfuld værktøjer af alternativ karakter: baldriandråber, meditation, Bach blomstermedicin, zoneterapi, motion, kost og jeg kan blive ved, men intet hjalp mig på den lange bane – frygten for ikke at kunne sove lurede altid. I min søgning efter at løse mine søvnproblemer, fandt jeg frem til ScanSleep – gudskelov!

Efter min første konsultation hos Torben J Petersen blev jeg henvist til en søvnkonsulent, og her fik jeg effektive værktøjer til at komme min søvnforstyrrelse til livs. Efter tre måneder kunne jeg slippe terapeuten og stå på egne ben. I dag 1/2 år senere kan jeg gå i seng uden at tænke på om jeg skal sove i nat – JEG ER FRI !!!! ;O)

Det betød meget for mig at have en coach at læne mig op af, og jeg har måttet revidere min opfattelse – at du selv er din egen bedste terapeut.

Jeg kan varmt anbefale ScanSleep. Gå ikke med det alene!

 


 

Mail fra Lisbeth efter afsluttet søvnforløb

Jeg er nu 63 år gammel og har netop afsluttet en behandling hos ScanSleep. Første gang jeg havde problemer med søvnen, var i en alder af 19 år – umiddelbart op til studentereksamen. Jeg har i hele mit voksenliv haft krævende jobs i IT-branchen med en høj grad af rejseaktivitet. Spændende, men ofte også meget stressende og med jævnlige udfordringer med mit søvnmønster. Jeg stoppede med at arbejde for to år siden – med en forventning om, at nu kunne jeg få styr på søvnen. Men ak! Det blev nærmest værre!!

Det går nu meget, meget bedre efter et halvt års behandling hos ScanSleep. Jeg har fået meget bedre styr på:

– hvad der kan være årsag til mine udfordringer med søvn

– hvor længe jeg rent faktisk behøver at sove for at være frisk

– hvad jeg skal gøre for ikke at “gå i panik”, når mangel på søvn igen driller mig

Altsammen baseret på strukturerede, konkrete tiltag, som jeg nu selv kan gøre brug af, når jeg af og til får et tilbagefald.

Så, kære søvnterapeut, Karen, mange tak for din professionelle, personlige og engagerede hjælp. Du har virkelig gjort en forskel!

Venlig hilsen

Lisbeth

 


 

Mail fra Lene efter afsluttet søvnforløb

Mine søvnproblemer startede for rigtig mange år siden og er kun gradvist blevet værre. Inden dette forløb, fik jeg 4 – 5 timers søvn pr nat, usammenhængende. Ofte vågnede jeg mellem kl. 01 og 02 og var så vågen i flere timer, før jeg så sov igen. Jeg fik muligheden for at komme til en søvnspecialistkonsultation og mødes med Torben og det var bestemt godt jeg gjorde det.

Torben kunne fortælle, at jeg ikke var den eneste i verden som havde søvnproblemer. Jeg var overbevist om, at jeg var helt alene med mine søvnudfordringer, bare det at få det afbekræftet lettede faktisk.

Han mente, at et søvnforløb ville hjælpe mig, så derfor startede jeg hos en af ScanSleeps søvnterapeuter som var min klippe gennem hele forløbet. Hun gav mig redskaberne til at få en bedre søvn og systematisk som jeg er, fulgte jeg dem til punkt og prikke – og det hjalp.

Der var dage, hvor jeg var tæt på at give op og bare sove når jeg kom hjem fra arbejde, men stor hjælp fra søvnterapeuten, mine kolleger og min familie kom jeg gennem dagene. I dag sover jeg ca 7 – 7,5 timer pr nat, stadig med få opvågninger, men forskellen nu er, at jeg falder i søvn igen og ikke ligger vågen i flere timer.

Forskellen ligger også i, at jeg ikke længere er bange for at søvnen udebliver, da jeg lige præcis ved, hvad jeg gør for at komme tilbage på sporet igen.

Lene

 


 

Mail fra Hans-Erik efter afsluttet søvnforløb

Søvnbehandlingen af Insomni hos ScanSleep overraskede mig meget positivt. En meget grundig gennemgang af en søvnløshedsmodel af Torben Jager Petersen var et godt grundlag for forståelsen af mit problem, og indrømmet – det var en hård kost at følge planen. Planen hjalp til gradvis at få en længere og længere søvn, sammen med div. gode råd. Afgørende var, at jeg fra starten var åben og havde fuld tillid til behandlingsmetoden. Mærkeligt nok følte jeg mig meget velfungerende, selv om jeg kun indimellem fik 5 – 6 timer, da jeg efterhånden lærte at give plads til, at der er nætter med kortere søvn, end jeg gerne ville have. En indsigt i bagvedliggende årsager har også givet mig mere ro omkring søvnlængden

Hans-Erik

 


 

Nu sover Susse godt igen. Så hun er glad

I foråret 2016 tilmelder jeg mig programmet “Samme tid – næste år”, hvor de søger danskere, der har et mål, de gerne vil forfølge over det kommende år. Efter 10 år med søvnproblemer, sovepiller og antidepressiv medicin var jeg der, hvor jeg havde prøvet alt og var desperat. Jeg sov ved hjælp af medicin, men når jeg slap dette og jeg blev ramt af en lille smule stress i min hverdag, kom søvnproblemerne med det samme igen med manglende overskud, koncentrations- og hukommelsesbesvær, angst og tristhed til følge. Og sådan ville jeg bare ikke leve resten af mit liv.

I programmet har jeg fået hjælp til en bedre søvn hos ScanSleep, og jeg sover i dag 7,5 timer i snit – uden nogen form for medicin. Jeg kan godt have enkelte dårlige nætter nu og da, men jeg ved hvad jeg skal, og jeg panikker ikke længere på manglende søvn.

Effekten af et forløb er slående, og jeg er overrasket over, at det virker SÅ godt. Der er desværre alt for mange der går rundt og ikke ved, at der faktisk findes en vej ud søvnproblemer.

 


 

Mail fra Karsten efter afsluttet søvnforløb

Mit navn er Karsten Holm, jeg er 56 år gammel, sanger og entertainer, og bor i Stjær i Østjylland, sammen med min kone, vi har i år kendt hinanden i 30 år. Vores tre børn er alle flyttet hjemmefra.

Jeg har lidt af søvnløshed i perioder igennem næsten hele mit liv.

Sådan indleder Karsten sin historie til ScanSleep. Historien er lang, for Karstens søvnproblemer startede, da han var 6 år gammel. Karsten havde kæmpet i mange år og havde prøvet alt! Karsten var i et længere behandlingsforløb hos os i ScanSleep og gjorde, hvad han kunne for at få søvnen på plads, men blev ved med at få tilbagefald. Til sidst foreslog vi, at han i en periode kunne prøve en minimal dosis af en type depressionsmedicin, som kan virke på søvnen. Mange patienter, som henvender sig til ScanSleep, har et medicinforbrug, de gerne vil ud af. Og langt de fleste kan lægge medicinen på hylden, når de gennemgår et søvnforløb. Karsten viste sig at være en af de ca. 10% med svære søvnproblemer, der ikke kunne få søvnen på plads med de metoder, vi hovedsagelig arbejder med. Men det viser styrken i, at have bredde i behandlingen og viden inden for medicinsk behandling også, så han kunne få søvnen på plads.

 


 

Mail fra Gert efter afsluttet søvnforløb

Jeg har skrevet dette lille notat for, at opfordre alle med søvnproblemer til at søge hjælp hos ScanSleep. Personligt har jeg haft en rigtig god oplevelse med ScanSleep, hvor jeg fra alvorlige søvnproblemer nu har fået en normal søvn tilbage.

Mine søvnproblemer startede så småt for 25 år siden, da vores børn var små. Jeg var selvstændig og arbejde mange timer hver uge. Samtidig havde jeg ofte tilkaldevagt om natten. Jeg fik på denne måde opbygget dårlige sovevaner.

Jeg har aldrig haft problemer med at falde i søvn, men vågnede meget tidligt om morgenen ofte mellem kl. 2 og 3, og her kunne jeg så ikke falde i søvn igen. Tankerne kom og det blev et tankemylder. Der kunne gå 1 til 2 timer på denne måde, og jeg vendte denne nat aldrig tilbage til den rigtige søvn.

Da det blev for meget for mig tog jeg kontakt til min læge, som ordinerede hormonet melatonin, som skulle kunne forbedre søvnen. Jeg havde ingen effekt af dette præparat.

Efterfølgende tog jeg kontakt til ScanSleep, som jeg fandt på nettet. Jeg fik booket en tid hos søvnspecialist Torben Jager Petersen. I ugen op til mødet med Torben havde jeg hver morgen udfyldt en søvndagbog. Efter en konsultation/udredning på 1½ time havde Torben en søvndiagnose og en behandlingsplan klar. Planen bestod primært i søvnrestriktion og stimuluskontrol.

Det er barsk omgang, men det virker. Om aftenen sad jeg på en stor træningsbold, så hvis jeg ikke kunne holde mig vågen, så ”faldt” jeg bogstaveligt i søvn, og vågnede igen. Relativt hurtigt ændrede situationen sig og sådan fortsatte det støt og roligt til nu, hvor jeg sover ca. 7 timer pr. nat. Jeg har nu et meget mere afslappet forhold til min søvn.

Gennem hele behandlingsperioden har jeg haft Skype-konsultationer med min søvnterapeut Karen, som har været en uvurderlig støtte og hjælp. Jeg har fået løbende konstruktiv, konkret og kærlig feedback fra hende. Hun har et fantastisk indblik i søvnproblemer, og hun guidede mig i mål.

 


 

Mail fra Karsten efter afsluttet søvnforløb

Mine varmeste anbefalinger til ScanSleep. Jeg er fuld af beundring over den professionalisme, som jeg er blevet mødt med. Jeg er fuld af tillid til det solide teoretiske og erfaringsmæssige koncept, ScanSleep bygger på. Og jeg har først og fremmest følt mig i så gode og dygtige hænder hos søvnterapeut Karen.

Hun har i den grad vist indsigt i alle aspekter af søvnproblematikken, som jeg kom med, og uden hende kunne jeg ikke have opnået de positive resultater, som jeg nu efter et halvt år har opnået. Det bedste er at du altid kan få kontakt til hende, hvis det ”brænder på”.

Karsten

 


 

Mail fra Pia efter afsluttet søvnforløb

”Vanskeligt helt at fastsætte, hvornår mine udfordringer med søvnen startede. Det har vel egentlig altid været min akilleshæl – sov dårligt op til eksamener og andre pressede situationer. For 1½ år siden begyndte det imidlertid at gå helt galt – meget pres på jobbet og sygdom i min nære familie – gjorde at jeg i stedet for at sove brugte natten til at spekulere i. Jeg kunne simpelthen ikke falde i søvn til sidst. Utallige nætter har jeg ikke sovet før efter kl 04 – og det bliver ikke til mange timer, når man skal op kl 06… Det kan gå et stykke tid – men efter et par år var jeg så tyndslidt, at jeg bare var en skygge af mit gamle jeg. Alt begyndte at handle om søvn – alt indenfor naturmedicin, plastre i panden og allehånde ritualer, som jeg havde læst mig til på nettet blev prøvet, men intet hjalp. Det gik udover alt: min indsats på jobbet blev maskinelt og rutinepræget – manglede helt kreativitet og nytænkning, som ellers er mit varemærke. Mit ægteskab blev kraftigt udfordret – og mine evner som mor begrænsedes til logistik og madlavning – jeg orkede intet andet. Mit ellers stærke helbred vaklede – blev hele tiden syg. Mit sociale liv forsvandt – var aldrig med på cafe eller i biffen med veninderne mere. En morgen gav jeg op – måtte ringe til min chef for at melde mig syg – og hvad så ? Tilbage på nettet fandt jeg frem til ScanSleep – fik ringet til dem og booket en tid. Den næste tid gik med møder og selve behandlingen – noget af det hårdeste jeg har gjort i mit liv. Nu var jeg jo modsat før ikke længere alene – men havde en fantastisk og solid opbakning fra min behandler hos ScanSleep. Jeg kan med stolthed se tilbage på, at jeg har fulgt alle instruktionerne til punkt og prikke – og fik tilsvarende virkelig gode og hurtige resultater – foruden ros fra behandleren, hvilket min vaklende selvtillid varmede sig ved. I dag næsten 6 måneder senere har jeg et nyt liv – nu er det mig, der styrer søvnen og ikke omvendt. Jeg har lært så utrolig meget. Søvnen vil altid være mit barometer – der påvirkes negativt, når jeg presses, men nu har jeg værktøjerne til at håndtere det, hvilket jeg er evig taknemlig for.”

 


 

Mail fra Signe efter afsluttet søvnforløb

Jeg har i mange år kæmpet med at falde i søvn, men jeg har haft både gode og dårlige perioder, og jeg har kunnet leve med det. For 3 år siden kammede det dog fuldstændigt over efter jeg fødte min datter. Mine søvnproblemer blev her kombineret med en fødselsreaktion, og det skabte en ekstremt ond spiral. Søvnmanglen avlede angst for ikke at kunne sove og angsten gjorde, at jeg sov endnu mindre. Jeg kunne til sidst hverken overskue mig selv, min datter eller noget som helst i mit liv.

Med psykologsamtaler, medicin, hypnose, mindfulness m.m. fik jeg dog lige så langsomt kæmpet mig tilbage til noget der mindede om et liv igen, men efter 2½ år døjede jeg fortsat meget med søvnen og ikke mindst med angsten for at mangle den. Bare det at tænke på min seng, gav mig ondt i maven. Jeg følte, at jeg var ved at have udtømt mine muligheder for behandling, og jeg havde næsten mistet håbet om nogensinde at få et normalt liv igen.

Jeg er uddannet forsker, og havde derfor læst meget om søvnproblemer og mulige behandlingsformer, og her var jeg stødt på behandlingen med søvnrestriktion og stimulus respons. Behandlingen virkede dog meget angstprovokerende på mig, da den går ud på at sove endnu mindre (i starten i hvert fald), og jeg var samtidig bange for, at det ikke ville virke, for hvad så? Men et eller andet sted havde jeg nok en tro på, at det var det, der skulle til, for jeg fik til sidst taget mig sammen og kontaktede ScanSleep, og det er jeg utroligt glad for i dag!

Jeg var meget skeptisk, og kunne slet ikke overskue at skulle til København (jeg bor i Aarhus), men jeg gjorde det. Det var hårdt i starten, og det var i mit svære tilfælde bestemt ikke noget quick fix, da jeg har haft mange op- og nedture både med angsten og søvnen, og jeg har skullet arbejde hårdt med mine negative tanker og overbevisninger. Her efter 9 måneder senere arbejder jeg stadig med min søvn, men jeg bliver lige så langsomt bedre og bedre, og får mere og mere ro på mht. min søvn og min angst, for nu har jeg redskaber, der altid kan få mig tilbage på sporet. Jeg er nu takket være ScanSleep, Torben og mit eget hårde arbejde tæt på at have fået mit liv tilbage!

Mange hilsner fra Signe

 


 

Mail fra Suzanne efter afsluttet søvnforløb

Jeg har haft et forrygende forløb hos ScanSleep. Efter 4 måneder og en dag opfatter jeg nu mig selv som godt sovende.

Jeg har i flere år haft seriøse søvnproblemer. Havde svært ved at falde søvn, vågnede mange gange om natten og faldt ofte ikke i søvn igen. Det sidste års tid før jeg gik i gang med behandlingen for insomni, blev det værre og værre. Jeg prøvede alt også milde sovepiller. Til sidst virkede de heller ikke og det var tydeligt for mig, at jeg skulle i gang med noget andet.

Jeg søgte på nettet og fandt frem til ScanSleep i København. Jeg bor i Jylland, men afstanden er ikke noget problem. Jeg var ret skeptisk inden. Et privat foretagende? Prisen!

Men al skepsis blev gjort til skamme fra dag 1. En usædvanlig grundig og seriøs udredning af søvnproblemet hos Torben Jager Petersen. Derefter gik jeg i gang. Daglige registreringer af søvn, søvnrestriktion og samtaler hos søvnterapeuten, Birgitte. Ialt 6 samtaler – dels over Skype dels på ScanSleeps kontor. Grundige, støttende, hyggelige samtaler. Birgitte var suveræn.

Det var selvfølgelig også et ret hårdt forløb. Man kommer ikke sovende til det, som Torben sagde. Og nej, det gør man ikke. Man skal virkelig ville det, for det kræver styrke, vilje og udholdenhed.

De første par måneder hvor jeg var utrolig træt og presset på søvnen. Undervejs var samtalerne med Birgitte virkelig gode, især når humøret faldt. Samtaler bla om tilbagefald, som jeg havde undervejs.

Men lige så stille begyndte det at fungere og jeg tænkte den sidste måneds tid slet ikke på, at jeg havde et søvnproblem. Jeg kunne jo håndtere det nu. Det blev ikke en følelsesladet affære: mig og min søvn. Det blev bare søvn. Og kuren er jo temmelig logisk og lige ud ad landevejen. Ingen hokuspokus her.

Og sådan er det nu. Jeg holder mig til nogenlunde faste sengetider og står stort set op på samme tid hver dag. Jeg går aldrig i seng før jeg er træt og min søvn er fast og uforstyrret. Det er faktisk fantastisk.

Mange hilsner Suzanne

 


 

Survey til patienter

ScanSleep har netop udsendt en Survey til de patienter, som har været i et søvnforløb, som er afsluttet for mere end et år siden, så vi på den måde kan dokumentere langtidsvirkningen af et søvnforløb.

Hanne Bang, sogne – og hospitalspræst ved Gentofte Kirke og Gentofte Hospital, var igennem et søvnforløb, som hun startede den 23. april 2014 og afsluttede to måneder senere.

Hannes afsluttende kommentar på spørgeskemaet er:

Det er en fantastisk metode, som har hjulpet mig fra først færd. Den væsentligste ændring er, at jeg ved, at jeg har den metode og derfor ved, at jeg altid kan løse mig ud af det. Jeg er gået fra at erfare mig magtesløs til at erfare mig handlekraftig. Jeg oplever fortsat en sårbarhed i forhold til søvn, men det er ikke længere invaliderende.

Tak

 


 

Mail fra Flemming efter afsluttet søvnforløb

Kære ScanSleep.

Med denne mail, vil jeg gerne takke Torben og Karen samt alle andre jeg har haft kontakt med hos ScanSleep for den effektive søvnbehandling jeg har været igennem.

Min behandling startede midt i oktober med et møde i København hos Torben Jager Petersen, hvor min situation omkring den manglende nattesøvn blev gennemgået.

Det blev på dette møde besluttet, at jeg skulle have en P.S.G søvnovervågning i Hillerød midt i november.

Der blev jeg koblet op med en hel del elektroder rundt på hoved og kroppen, samt div. andet måleudstyr.

Jeg blev så overvåget natten igennem, og fik den efter følgende morgen en kort gennemgang af nattens resultater.

Det blev besluttet at Karen, som er søvnterapeut hos ScanSleep skulle tage kontakt til mig, så jeg kunne starte et søvnforløb sidst i november.

Jeg startede mit søvnforløb med en søvnrestriktion. DETTE VAR HÅRDT !!! specielt når resten af familen, måtte gå i seng kl 2230 , og jeg selv skulle holde mig vågen til efter midnat.

Dette var en HÅRD tid, men langsom begyndte jeg at kunne sove den korte tid, jeg havde lov til.

Jeg oplevede derefter at min søvneffektivitet uge for uge blev bedre, og enne gode udvikling er forsat, så jeg her i Marts måned har kunne stoppe min behandling hos Karen, med et så godt resultat, at jeg i dag kan sove 6,5 – 8,0 time pr. nat, lidt afhængig af om det er hverdag eller weekend.

Jeg er MEGET GLAD for at ScanSleep kunne hjælpe mig tilbage på søvn sporet igen, med nogle forholdsvis enkelte redskaber, som kan tages op af “skuffen” igen hvis dette skulle blive nødvendig.

Denne behandling har betydet for mig, at jeg nu igen kan fungere normalt på mit arbejde og sammen med min familie , jeg har ganske enkelt ” fået mit liv tilbage “

Stor tak til ScanSleep.

Mvh Flemming

 


 

Mail fra Connie efter afsluttet søvnforløb

Jeg startede hos ScanSleep efter et halvt år med stress, og hvor jeg egentlig troede, at nu var jeg ovenpå igen. Men så ” forsvandt” søvnen og jeg frygtede, at stressen var kommet retur.

Jeg havde første møde med Torben i Hillerød, en super oplevelse. Jeg fandt nemlig ud af, at jeg ikke var alene og at mange andre havde det ligesom mig. Der kom et navn på, og det hjalp mig til at forstå, at det at jeg ikke kunne sove kunne behandles og ændres.

Jeg kom herefter ind til klinikken i København, hvor jeg mødte Birgitte. Igen en super oplevelse, hvor jeg fik mange informationer og en søvnplan med hjem, der var lavet ud fra mine registreringer af min søvn.

(At arbejde med planen) var i en periode hårdt, og jeg havde svært ved at arbejde, koncentrere mig eller have et ok humør. Det eneste jeg tænkte på var, at jeg var træt – meget træt, og jeg kunne stort set ikke tænke på andet. Birgitte spurgte mig her ved afslutningen om den uge var hårdere end inden jeg startede behandlingen, men da jeg var i den uge kunne jeg slet ikke tænke på andet end hvor hårdt det var. Tiden før var slet ikke inde i billedet.

Efter 2 måneder, hvor jeg har fulgt planen 100%, (også i weekender og på fridage) så kan jeg gå i seng kl 22.30 og samtidig sove fint. Det er godt for mig og jeg har afsluttet behandlingen.

Jeg har måtte acceptere, at jeg nok aldrig vil opleve en nat, hvor jeg ikke vågner mindst 2-5 gange, men så længe jeg falder i søvn igen med det samme, så er det ok.

Denne erkendelse fik jeg efter en måned og det hjalp mig. Det hjalp også at flytte vækkeuret, så jeg ikke kigger på det hver gang jeg vågner.

Jeg tror, et min stædighed og viljestyrke har hjulpet mig hurtigt og holdt igennem.

Jeg takker for gode råd og vejledning, og er glad for at have et værktøj, hvis jeg skulle få lidt tilbagefald.

Venlig hilsen

Connie

 


 

Mail fra Torben efter afsluttet søvnforløb

I starten af søvnforløbet var jeg en smule skeptisk, men jo bedre jeg blev i stand til at falde hurtigt i søvn og sove igennem, desto større blev min tillid til processen. I dag har jeg opnået en betydelig bedre søvn, end jeg havde turdet håbe på inden forløbet, og jeg føler mig generelt bare meget mere tilstede i min hverdag.

Torben

 


 

Mail Fra Lotte efter afsluttet søvnforløb

Kære ScanSleep

Jeg vil med denne mail gerne takke jer for den gode og effektive søvnbehandling, jeg netop har afsluttet hos jer. Jeg følte mig fra første møde forstået, og I indgød mig med tryghed om, at jeg nok skulle komme ud af den onde spiral af søvnløshed, jeg efterhånden var havnet i.

Min søvn har aldrig været specielt effektiv, men jeg troede aldrig, jeg skulle komme så langt ud, som jeg kom. Efter ca. 2 måneder med søvnproblemer gav alene tanken om at skulle i seng mig hjertebanken, og jeg havde komplet mistet troen på og tilliden til, at jeg kunne falde i søvn ved egen hjælp. Heldigvis fik I mig overbevist om, at alle mennesker kan sove!

Jeg sover nu, efter blot 6 konsultationer, godt igen – og min livskvalitet er steget betragteligt. Det har været hårdt, men jeg vil påstå, at alle kan hjælpes, hvis de følger jeres behandlingsplan og vælger at læne sig op ad jeres mangeårige erfaring.

Jeg har lært meget om søvn i forløbet og det ruster mig til at tro på, at jeg selv kan komme ud af det, hvis jeg skulle havne i en periode med insomni igen. Og ellers ved jeg, hvor jeg kan henvende mig.

Tak for jeres støtte – jeg ønsker jer al mulig held og lykke med at hjælpe mange andre dårlige sovere fremover. Jeg er i hvert fald lykkelig over ikke længere at høre til den kategori.

Mange hilsner fra

Lotte

 


 

Mail fra Birgitte efter afsluttet søvnforløb

Tak for det. Må indrømme jeg blev en smule rørt da jeg kom i går efter sidste konsultation hos Karen. Det er en enorm tilfredsstillelse at det er min egen fortjeneste at jeg sover nu uden medicin. Selvfølgelig med guidance fra jer, men ved egen kraft.

Oprigtig glæde, nydelse og lyst er kommet ind i mit liv i takt med at jeg har fået mere energi. Det er overvældende så stor en forskel kontinuerlig søvn gør og så hurtigt det er gået taget i betragtning af et 12 år gammelt mønster. Mange i min omgangskreds har svært ved at forstå behandlingen fordi den er så enkel 🙂

Som en ekstra bonus har jeg lagt mærke til at jeg har tabt mig. Det skyldes måske også andre ting, men jeg har læst at man sjældent taber sig når man lider af søvnløshed – det er som om min krop er kommet i balance.

Tak for god, professionel og omsorgsfuld behandling.

Mange hilsner, Birgitte

 


 

Mail fra Anette efter afsluttet søvnforløb

Ja det er jo fantastisk, det har været en positiv oplevelse, lidt hårdt i starten må jeg indrømme, men det er jo næsten glemt nu.

Fra 23 til 0 ,helt utroligt, har stadig en natlig “tissetur”, på stort set samme tidspunkt hver nat, men vi blev enige om at det nok ikke er en dårlig vane, men må anses som naturligt i min “vidt fremskredne alder”.

Jeg synes det lyder spændende med alle de planer I har for at udbrede kendskabet til denne behandling af søvnproblemer, og håber det lykkes, vel vidende at det kræver en stor indsats. Jeg fortæller om min oplevelse og positive resultat til alle der gider høre på det. Også min læge har lyttet meget interesseret, så hvis alle der er i behandling hos jer fortæller og fortæller så er det da også et skridt på vejen.

Kan jeg hjælpe på nogen måde, med at udbrede “budskabet” er I velkomne til at kontakte mig.

Satser på at jeg har redskaber til at klare eventuelle søvnproblemer selv fremover, men ellers ved jeg jo nu hvor jeg skal henvende mig

Mange hilsner

Anette