Søvnspecialist
Hjernetræning
Udbrændthed
Langvarigt stress
Mindfulness
Videokonsultationer
Søvn og stress
Autoriseret psykolog
Dokumenteret behandlingseffekt
Hypnose

Gå i søvne

Gå i søvne forekommer oftest hos børn i alderen 6-12 år. 5-6% af børn i denne alder går i søvne. Efterhånden som barnet bliver ældre, aftager søvngængeriet og ophører som regel inden 20 års alderen. Søvngængeri hos voksne optræder som regel i 30-50 års alderen og næsten alle voksne som går i søvne har gået i søvne som barn. Det er arveligt at gå i søvne.

En søvngængerperiode forekommer under den dybe søvn og begynder derfor oftest under den første del af natten. Den pågældende kan sætte sig op i sengen, foretage gentagne bevægelser, ofte automatismer såsom at åbne døre, gøre bevægelser som at tage tøj på. Vedkommende kan gå ud af sengen og bevæge sig rundt i værelset. Selvom den pågældende sover, kan han undgå at ramle ind møblerne, men kan let tabe balancen. Man skal ikke prøve at vække en søvngænger, men blot hjælpe til at vedkommende ikke kommer skade.

Vågner en søvngænger, vil han som regel være forvirret og desorienteret. En søvngængerperiode kan afsluttes med at søvngængeren går i seng igen og sover videre. Som regel vil der ikke være nogen erindring om episoden.