Søvn

Søvnproblemer i form af søvnløshed (i fagsproget: insomni) er ikke kun det at sove for lidt. Det er en lidelse, der har indflydel-se på alle døgnets 24 timer, og kan gribe voldsomt ind i præstation og humør. Det er et problem, der bør tages alvorligt, da længerevarende søvnproblemer kan føre til problemer som sygemelding, angst og depression, og der kan også være sammenhæng med nogle fysiologiske lidelser.

Insomni er et overset problem i Danmark, og der findes ikke noget offentligt behandlingstilbud, på trods af at ca. 10% af befolkningen har et søvnproblem, der ikke kan afhjælpes med de søvnråd, man får hos lægen og ofte ser i medierne. Det kan ofte være stress, der udløser søvnproblemet, og søvnbehandling som en del af behandling af stress kan forkorte den periode, man fx er sygemeldt med stress.

Jeg hjælper typisk dem, der allerede har været hos lægen og følger alle søvnrådene, men stadig ikke kan sove. Mange af dem har været i forløb hos en psykolog uden at blive hjulpet med deres søvnproblemer.

Al søvnbehandling foregår i ScanSleep-regi, se mere på www.scansleep.dk . Behandlingen i ScanSleep omfatter alle søvnproblematikker – også de fysiologiske. Medicinsk ansvarlig er den tidligere leder af ScanSleep, overlæge og certificeret søvnmedicinsk specialist Søren Berg. Kontakt mig enten via kontaktoplysningerne her på siden eller gennem ScanSleep.

 

 

 

 

 

 

 

 

De ord som denne side oftes finde på er: Kognitiv, psykolog, København, Stress, Frederiksberg, Vejle, Trekantsområdet, sorg, og, krise, København, psykolog, depression.

Psykolog Torben Jager Petersen

Email: torben@sovnogstress.dk
Mobil: 2047 9448.

Klinik i København