Søvnløshed – insomni

Søvnproblemer i form af søvnløshed er ikke kun det at sove for lidt. Det er en lidelse, der har indflydelse på alle døgnets 24 timer, og kan gribe voldsomt ind i præstation og humør. Det er et problem, der bør tages alvorligt, da længerevarende søvnproblemer kan føre til problemer som sygemelding, angst og depression, og der kan også være sammenhæng med nogle fysiologiske lidelser.

Insomni er et overset problem i Danmark, og der findes ikke noget offentligt behandlingstilbud, på trods af at ca. 10% af befolkningen har et søvnproblem, der ikke kan afhjælpes med de søvnråd, man får hos lægen og ofte ser i medierne. Det kan ofte være stress, der udløser søvnproblemet, og søvnbehandling som en del af behandling af stress kan forkorte den periode, man fx er sygemeldt med stress.

Jeg er certificeret af den europæiske søvnforskningsforeing, ESRS, hvilket er din garanti for, at jeg er kompetent til at behandle dine søvnproblemer. Jeg hjælper typisk dem, der allerede har været hos lægen og følger alle søvnrådene, men stadig ikke kan sove. Mange af dem har været i forløb hos en psykolog uden at blive hjulpet med deres søvnproblemer. Der er ca. 100 diagnoser på søvnområdet, så det er vigtigt med en kvalificeret udredning og evt. undersøgelse af problemerne. Der er på EU-plan udstukket guidelines til, hvordan man skal tilgå søvnproblemer. Se link til de europæiske guidelines for behandling af insomni:  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/jsr.12594

 

 

 

 

 

 

De ord som denne side oftes finde på er: Kognitiv, psykolog, København, Stress, Søvn, Frederiksberg, sorg, og, krise, København, psykolog, depression.

Psykolog Torben Jager Petersen

Email: torben@sovnogstress.dk
Mobil: 2047 9448.

Behandling sker via videokonsultationer